Ons verhaal

Wij zijn Jan en Hanne Cremers van Hanne Hoeve in Westerhoven. Bij ons koop je walnoten in de dop, gepeld, of in de vorm van pure walnootolie. We houden van 100% puur & natuurlijk en kiezen voor een ambachtelijke manier van werken. Het telen, oogsten, drogen én kraken van de noten vindt daarom zoveel mogelijk plaats op ons eigen erf.

Agroforestry: walnotenboomgaard

Om op termijn zelf veel walnoten te kunnen oogsten, plantten we twee hectare walnootbomen op het erf van Hanne Hoeve. Onder de bomen in deze walnootboomgaard grazen onze Blonde d’Aquitaine zoogkoeien. De walnootbomen bieden de koeien bescherming tegen felle zon en wind en zorgen daarnaast voor een gevarieerder landschap. Deze manier van optimale ruimtebenutting heet Agroforestry.

Hanne Hoeve is aangesloten bij Agroforestry Nederland. Agroforestry is een verzamelnaam voor landbouwsystemen waarin bewust gestreefd wordt naar het planten van bomen en struiken op akkers of grasland. De combinatie van de verschillende teelten zorgt voor allerlei ecologische en economische voordelen. Meer weten? Kijk eens op agro-forestry.nl.