Ons verhaal

Wij zijn Jan en Hanne Cremers van Hanne Hoeve in Westerhoven. Bij ons koop je walnoten in de dop, gepeld, of in de vorm van pure walnootolie. We houden van 100% puur & natuurlijk en kiezen voor een ambachtelijke manier van werken. Het telen, oogsten, drogen én kraken van de noten vindt daarom zoveel mogelijk plaats op ons eigen erf.Hanne Hoeve lees meer

Van Agtmaal & Hanne Hoeve

Onze liefde voor walnoten is nog maar pril. Zoekend naar een mooie invulling voor onze grond, kwamen we Cecile van Agtmaal tegen. We leerden van Cecile alles over de walnoot. Haar passie werkte aanstekelijk… Begin 2019 hebben we haar ambachtelijke walnotenbedrijf overgenomen.
Cecile ondersteunt Hanne Hoeve nog steeds en leert ons de fijne kneepjes van het vak. Samen met haar reisden we af naar Frankrijk, waar we meeliepen met echte ‘nuciculteurs’; Franse notentelers met decennia ervaring.

Agroforestry: walnotenboomgaard

Om op termijn zelf veel walnoten te kunnen oogsten, plantten we twee hectare walnootbomen op het erf van Hanne Hoeve. Onder de bomen in deze walnootboomgaard grazen onze Blonde d’Aquitaine zoogkoeien. De walnootbomen bieden de koeien bescherming tegen felle zon en wind en zorgen daarnaast voor een gevarieerder landschap. Deze manier van optimale ruimtebenutting heet Agroforestry.

Hanne Hoeve is aangesloten bij Agroforestry Nederland. Agroforestry is een verzamelnaam voor landbouwsystemen waarin bewust gestreefd wordt naar het planten van bomen en struiken op akkers of grasland. De combinatie van de verschillende teelten zorgt voor allerlei ecologische en economische voordelen. Meer weten? Kijk eens op agro-forestry.nl.