Walnoten zijn gezond!

Walnoten zijn gezond. Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen. Daarom zijn wij er dol op! Het vruchtvlees van walnoten bevat veel eiwitten. Daarnaast bevat een walnoot omega-3 en -6 vetzuren, vitaminen, magnesium, koper en zink. Door iedere dag een handje walnoten te eten profiteer je van veel gezondheidsvoordelen. Hanne Hoeve zet ze voor je op een rijtje.Hanne Hoeve lees meer

Hanne Hoeve walnoten gezond

10 redenen om walnoten te eten

1. Goed voor hart en bloedvaten

Walnoten hebben een gunstig effect op ons hart en onze bloedvaten, door de onverzadigde vetzuren die in de walnoot zitten. Hiermee verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

2. Verlagen cholesterol

De omega-3 vetzuren in walnoten helpen om het LDL-cholesterolgehalte te verlagen. LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten. Ook helpen walnoten het goede cholesterol (HDL) te verhogen.

3. Op gewicht blijven

Het eten van walnoten helpt je vet te verbranden. Dit komt door de omega-3 vetzuren. Bovendien zorgt het eten van walnoten snel voor een vol gevoel. Zo blijf je beter op gewicht. Klinkt goed, toch?

4. Betere stofwisseling

In walnoten zitten mineralen zoals magnesium, die helpen bij het verbeteren van je stofwisseling.

5. Ontstekingsremmend

Verschillende stoffen in walnoten remmen ontstekingen in het lichaam. Daarnaast helpt de vitamine E in walnoten bij het beschermen van de huid tegen schadelijke oxidanten.

6. Sterke botten

Calcium is goed voor je botten en tanden. De essentiële vetzuren in walnoten verbeteren de opname en afzet van calcium, terwijl er minder calcium via de urine wordt uitgescheiden. Met als resultaat dat je botten sterker worden!

7. Goede nachtrust

In walnoten zit het stofje melatonine. Dit stofje zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Kom je moeilijk in slaap? Eet dan eens een handje vol walnoten voordat je naar bed gaat. Welterusten!

8. Betere concentratie

Je concentratie heeft te maken met je bloedsuikerspiegel. Als deze stabiel is, dan voel je je goed en kun je je goed concentreren. Foliumzuur zit in walnoten en is goed voor je concentratie. Dat maakt de walnoot tot een perfecte ‘studiesnack’.

9. Helpt tegen stress

Regelmatig last van stress? Eet eens vaker walnoten… Je wordt er meer ontspannen van en je bloeddruk gaat omlaag. Zo kun je er weer tegenaan.

10. Gewoon lekker!

Last but not least: naast dat walnoten enorm gezond zijn, zijn ze natuurlijk vooral ook heel erg lekker. Kijk maar eens bij onze recepten en koop walnoten van Hanne Hoeve voor een gezonde en gevarieerde levensstijl.